Karriärvägledning med EnRival

Tacka efter intervju

Att tacka efter en arbetsintervju är ett enkelt men effektivt sätt att visa din fortsatta motivation och lämna ett positivt sista intryck. Det kan stärka dina chanser att få jobbet och visar att du är en professionell och engagerad kandidat.

 

Vad ska jag tacka för?

Tacka för att du fick möjlighet att komma på intervju och lära dig mer om både tjänsten och företaget. Väv in att det var trevligt att träffa intervjuaren och eventuella andra personer. Tacka även för deras tid och för att de svarade på dina frågor. Om du pratade med flera personer kan det vara värt att tacka samtliga individuellt. Nämn även något från intervjun som du tyckte var särskilt intressant eller relevant i förhållande till din kompetens eller erfarenhet. På så sätt knyter du ihop säcken och understryker ännu en gång varför du passar för tjänsten.

 

Hur går jag tillväga?

  • Skicka ett mail inom 24 timmar efter intervjun
  • Håll det kort och professionellt
  • Inled med en formell hälsning och avsluta med en vänlig hälsning
  • Korrekturläs noggrant

Tips

  • Om du inte har kontaktuppgifter till intervjuaren kan du skicka mailet till rekryteraren du haft kontakt med.
  • Om du inte får svar inom en vecka kan du skicka ett kort uppföljningsmail och fråga om rekryteringsprocessen.

Att tacka efter en arbetsintervju är en liten handling som kan göra stor skillnad. Det visar att du är professionell, engagerad och genuint intresserad av tjänsten. Kom ihåg att vara kortfattad, artig och specifik i ditt tackmeddelande.

Dela:

Fler nyheter

Hitta din väg framåt

Alla människor är olika. Det är också behoven. Därför erbjuder vi tjänster inom en mängd olika områden. Här kan du enkelt hitta ett område som passar just dina behov. Hur kan vi hjälpa dig?

Hej! Vad vill du göra?
Söka jobb Rekrytera Få hjälp att hitta jobb Kontakta oss