Arbetsträning

Personligt stöd och hjälp på vägen ut i arbetslivet

ANPASSAT EFTER DIN SITUATION

I tjänsten Arbetsträning anpassar vi oss efter din situation. I programmet genomför vi aktiviteter som stärker och rustar dig inför vägen tillbaka till arbetsmarknaden. Om din handläggare på Arbetsförmedlingen beslutar att du skall delta i Arbetsträning hos EnRival planerar du dina aktiviteter tillsammans med din Arbetskonsulent på EnRival.

Vad är Arbetsträning?

Arbetsträning låter dig spendera tid på arbetsplatsen under en viss tid och delta i verksamheten villkorslöst. Som deltagare är syftet att du ska få delta och testa på alla arbetsuppgifter utan krav och förväntningar på lönsamhet, däremot ska du få bekanta dig med de krav som ställs på arbetsplatsen.

Arbetsträning innebär inte heller alltid att utföra arbetet inom verksamheten, utan ibland bara umgås med arbetskamraterna och ta reda på deras tankar och synpunkter, vilket i sin tur ger dig en mängd insikter om arbetet inom verksamheten.

Arbetsträning med ersättning

Arbetsträning och lön

Ersättning och lön fungerar olika vid Arbetsträning beroende på den mängd du arbetar och vilket program du medverkar i. Får du samtidigt som din Arbetsträning lön, CSN bidrag eller andra bidrag från Försäkringskassan för samma dagar kan det innebära att beloppet för din ersättning minskar.

Ersättning från Försäkringskassan

Det är Arbetsförmedlingen som tar beslut gällande stöd under Arbetsträning. Ersättning ansöker du via Försäkringskassan som i samråd med Arbetsförmedlingen bestämmer ersättningsbelopp utifrån ålder och kvalificering. De kommer även fram till de krav som ställs mot dig för att få behålla din ersättning. Du som genomgår Arbetsträning med ersättning bör framför allt göra vad du kan för att få ett jobb. Om du medvetet förlänger din arbetslöshet kan du förlora din ersättning.

Vem kan ansöka om Arbetsträning?

Arbetsträning är tillgängligt för dig som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin, jobbgarantin för ungdomar eller etableringsprogrammet. Tjänsten vänder sig främst mot de som genomgår ett rehabiliteringsprogram för att komma tillbaka till arbetslivet eller erbjudits Arbetsträning via Arbetsförmedlingen. Tänk på att särskilda regler gäller för ersättning och lön under Arbetsträning. Är du intresserad av Arbetsträning kan du höra av dig till Arbetsförmedlingen som kommer hjälpa dig i rätt riktning.

Vill du ta vara på dina möjligheter?

Kontakta oss!

Dilan Aziz EnRival AB Arbetsträning

Dilan Aziz

Rekryterare

dilan.aziz@enrival.se

070 – 140 25 74

Inga kontaktpersoner hittades, försök igen!

Hur kan vi hjälpa dig?

Ring vår kundtjänst på tel. 010 – 516 49 59 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Jag godkänner att EnRival sparar information om mig. Läs mer här.
Hej! Vad vill du göra?
Söka jobb Rekrytera Få hjälp att hitta jobb Kontakta oss