Samhällsorientering nyanlända EnRival

Rusta och Matcha

Kundval Rusta och Matcha (KROM) hjälper dig som söker arbete att komma ut i arbetslivet med stöd av leverantörer som ser till att du besitter de nödvändiga kunskaperna för att få det jobb du hoppas på, eller komma in på den utbildning som krävs för ditt karriärval.

Vad är Rusta och Matcha?

Rusta och Matcha är ett program framtaget av Arbetsförmedlingen, riktad mot både dig som varit arbetslös en längre tid och du som är nyinskriven och komma ut eller tillbaka in i arbetslivet. Arbetsförmedlingen låter dig som arbetssökande välja din Rusta och Matcha leverantör, och följer sedan upp processen med denne för att se till att du får den hjälp som är menad.

Vem kan delta i programmet?

När du står skriven hos Arbetsförmedlingen gör du tillsammans med din kontaktperson en planläggning för vilka krav som ställs på dig för att få Arbetsförmedlingens hjälp, och vägen fram för att snabbast placera dig i ett arbete där du trivs. Under denna process kan de helt enkelt ta beslutet att Rusta och Matcha är ett bättre alternativ för att du ska få det stöd du behöver.

Hur länge pågår programmet?

När du påbörjar Rusta och Matcha pågår programmet inledningsvis i sex månader, eller tills du får ett jobb, efter det kommer du ha fortsatt kontakt i form av avstämningar. Skulle det gå sex månader utan anställning finns det en chans att programmet fortsätter i sex månader till, vilket i så fall är ett beslut som tas mellan din Rusta och Matcha leverantör och Arbetsförmedlingen.

EnRival som din Rusta och Matcha leverantör

Vi på EnRival är din hängivna Rusta och Matcha leverantör, med toppbetyg från Arbetsförmedlingen där vi ligger i framkant i våra respektive orter. Vi hjälper dig nå din drömkarriär med hjälp av dedikerade handledare och ett stort kontaktnät vi lyckas bygga genom år av erfarenhet i en så pass stor utsträckning. Vill du veta mer om hur vi jobbar och vad vi kan erbjuda? Hör av dig till oss, så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig med din framtid.

Så hjälper vi dig

 • Genomgång och handledning inom intervjuteknik
 • Motiverande samtal och coaching
 • Kunskapskartläggning
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Enklare utbildningar/genomgångar
 • Hjälp med CV och personliga brev
 • Nyttjande av EnRivals breda kontaktnät

Rusta och Matcha steg för steg

När du väljer oss som din Rusta och Matcha leverantör börjar vi med att kartlägga dina kunskaper och se i vilket arbetssammanhang du hade trivts på och gjort nytta.

 1. Det första steget i processen sker hos Arbetsförmedlingen, där du efter en dialog blir beviljad att delta i Rusta och Matcha.
 2. Du väljer ut din Rusta och Matcha leverantör, och ger ditt närliggande kontors KA-nummer till arbetsförmedlingen. Du hittar våra KA-nummer här nedanför.
 3. Vi kartlägger dina kunskaper, och rustar dig med kunskaper och stöd som är till nytta i arbetssökandet.
 4. Vi matchar dig med ett jobb eller utbildning, och håller uppföljningar för att se till att du når dit du vill.

Du hittar oss nära dig!

Du hittar EnRival runtom stora delar av Sverige, i eller i närheten av din stad. För att välja oss som din Rusta och Matcha leverantör behöver du bara lämna respektive KA-nummer till din arbetsförmedling.

Hur kan vi hjälpa dig?

Ring vår kundtjänst på tel. 010 – 516 49 59 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Jag godkänner att EnRival sparar information om mig. Läs mer här.
Hej! Vad vill du göra?
Söka jobb Rekrytera Få hjälp att hitta jobb Kontakta oss