Aktivitetsrapport blankett

Jobbcoach på distans när Rusta och Matcha-leverantör saknas

Rusta och Matcha på distans i tillfällig möteslokal

Avtalen för Arbetsförmedlingens Rusta och Matcha-program innebär att deltagandet kräver aktivt engagemang med din tilldelade leverantör. Det innebär att du som deltar i Rusta och Matcha förväntas träffa din leverantör ansikte mot ansikte, på en fysisk plats, varje vecka.

Vi på EnRival vill att ALLA skall kunna delta i Rusta och Matcha, oavsett var man bor.

Finns inte Rusta och Matcha där du bor?
Om du bor på en ort som saknar ett EnRival-kontor, eller där det helt saknas RoM2-leverantör, kan du ibland delta i flertalet moment på distans. Obligatoriska möten kan ofta hanteras genom att du och din jobbcoach från EnRival kommer överens om att träffas i en tillfällig möteslokal.
Vi försöker lösa detta tillsammans, men ta alltid kontakt med EnRivals personal för att vara säker på att möjligheten finns.
VIKTIGT! Kontakta oss INNAN du väljer EnRival som leverantör.

Vad är Rusta och Matcha 2?
Tjänsten hjälper dig som är arbetssökande att så snabbt som möjligt hitta ett arbete eller plugga vidare.
Fråga Arbetsförmedlingen om du har rätt till denna hjälp! Det är alltid Arbetsförmedlingen som avgör om du behöver stödet, och AF kan då hjälpa dig välja EnRival som jobbmatchare.
Våra coacher och studie- och yrkesvägledare hjälper dig sedan ta nästa steg i livet för att börja jobba eller studera.

För vem passar Rusta och Matcha på distans?
Rusta och Matcha på distans (tillfällig möteslokal) fungerar precis som när du deltar i tjänsten på EnRivals kontor, den enda skillnaden är att fysiska möten efter överenskommelse sker på annan plats.
Du måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen och behöva hjälp i ditt jobbsökande, eller vara i behov av studievägledning. Tjänsten passar dig som behöver företagskontakter med lokala arbetsgivare, dig som vill göra praktik hos en arbetsgivare, och dig som läser SFI på deltid.

EnRival är en av Sveriges absolut största leverantörer av jobbmatchning, vi kan därför anpassa upplägget efter dina behov och erbjuda rätt verktyg för att du skall lyckas. Vi erbjuder t.ex. yrkesorientering och grundläggande yrkeskunskap inom flera branscher – bl.a. serviceyrken, hotell- och restaurang, vård och omsorg, lager och logistik, samt lokalvård.

Så här fungerar det
Du väljer själv vilken jobbcoach du vill anlita, Rusta och Matcha är en LOV-tjänst (enligt Lagen om valfrihet).
För att välja EnRival på distans kontaktar du först EnRival på 010-516 49 59 för att ta reda på om det är möjligt att vi träffas i tillfälliga möteslokaler.
Om vi hittar en lösning kontaktar du därefter Arbetsförmedlingen och uppger ett av EnRivals KA-nummer, till exempel 10072181 (Rusta och Matcha).

Vid distansleverans kommer du kunna följa huvuddelen av programmet från din hemkommun. Coachning och matchning kommer ske via videosamtal, kombinerat med online-workshopar och fysiska möten på ett tillfälligt EnRival-kontor. Seminarier och workshops sker via Teams, och du kommer ha regelbunden telefon-/mejlkontakt med din handledare.
Vill du hellre välja ett kontor nära dig så hittar du alla våra kontor här: EnRival kontor Matchning

Mer information?
Kontakta oss genom att ringa 010 – 516 49 59, eller mejla info@enrival.se.

Vänta på beslut
När du fått ett beslut om Rusta och Matcha kontaktar vi dig för att boka ett uppstartsmöte. Du får träffa en personlig coach hos oss som hjälper dig hitta jobb eller studier. Vi betonar alltid det individuella och personliga samtalet, varvat med korta kurser och seminarier beroende på dina behov och önskemål.

Ofta ligger fokus på nya möjligheter, nya kontakter, dolda jobb, datakunskaper eller kompetens- och karriärvägledning. Samtalen sker under sekretess, du och din coach lägger gemensamt upp en planering som passar dig. Ni hittar mål som passar dig, och vi hjälps åt att behålla fokus.

Välkommen till EnRival!

Hej! Vad vill du göra?
Söka jobb Rekrytera Få hjälp att hitta jobb Kontakta oss