Vad händer efter Rusta & Matcha?

Rusta och matcha pågår i 6 månader

Under det första mötet med din handledare sätter ni tillsammans en plan för hur du snabbast kan få ett jobb eller börja studera. Ni tar fram ett schema av aktiviteter som ska genomföras för att du ska nå ditt mål. De sex kommande månaderna jobbar både du och din handledare aktivt med att följa planen för att hitta ett jobb. Efter sex månader följer Arbetsförmedlingen upp och utvärderar hur det har gått för dig.

Om du får ett jobb

Om du får ett jobb, praktikplats eller börjar studera inom de sex månader som insatsen pågår fortsätter du ha regelbunden kontakt med oss. Din handledare ser till att hålla kontakten under en period för att säkerställa att du trivs på jobbet.

Möjlighet till förlängning

Om vi inte har hittat en matchning för dig inom sex månader kan insatsen förlängas med ytterligare ett halvår, under parollen Rusta och Matcha 2. Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du får fortsätta.

4 tips för att söka jobb

1. Sätt upp mål

Fundera över vad du vill jobba med och varför. Gör en lista på branscher, företag och tjänster som är intressanta och utgå från dessa när du söker efter lediga jobb.

2. Leta överallt

Våga sök jobb utanför jobbportaler och rekryteringsfirmor – leta på sociala medier, företags hemsidor eller gör en spontanansökan där du skickar över ditt CV direkt för att visa ditt intresse för arbetsgivaren.

3. Skriv en skräddarsydd ansökan

Lyft fram relevant kompetens och anpassa ditt CV för varje jobb du söker och komplettera med ett personligt brev som styrker dig som kandidat för tjänsten.

4. Öva på intervjufrågor

Skriv ner och förbered svar på vanliga frågor vid jobbintervjuer och öva in dem. Träna på att få svaren att låta självsäkra och tydliga.

Dela:

Fler nyheter

Hitta din väg framåt

Alla människor är olika. Det är också behoven. Därför erbjuder vi tjänster inom en mängd olika områden. Här kan du enkelt hitta ett område som passar just dina behov. Hur kan vi hjälpa dig?

Hej! Vad vill du göra?
Söka jobb Rekrytera Få hjälp att hitta jobb Kontakta oss